Welcome: użytkowniku
logo
Zostań reporteremDodaj miejsce

Other recommended places

Piwnica Smaków
Piwnica SmakówŁódź
IMZA  Doner Kebap
IMZA Doner KebapUstka
Filharmonia
FilharmoniaGdańsk
Dom Weselny Chełmiński
Dom Weselny ChełmińskiKowala-Kolonia
Restauracja Elida
Restauracja ElidaMiędzybrodzie Bialskie

Restauracja Bacio



Miejscowość:  Warszawa, Wilca 43

Numer telefonu:  22 626 83 03

Strona www:  http://www.bacio.pl

Adres e-mail:  bacio@bacio.pl

Administrator Miejsca: Bacio





Wyznacz trasę do obiektu z:
(podaj miejscowość i ulicę)

Jedzenie na telefon Catering Sala dla niepalących Klimatyzacja Parking niestrzeżony Dostęp do Internetu Ogródek Sala VIP Możliwość płacenia kartą

Podstawowe informacje o Miejscu

W samym sercu Warszawy znajduje się restauracja Bacio, miejsce w którym odnajdą Państwo unikalną tradycyjną kuchnię włoską. Czarujące, przytulne wnętrze idealnie komponuje się ze znakomitymi daniami z różnych zakątków Włoch. Osoby, które znają słoneczną Italię, odnajdą w Bacio najwspanialsze wakacyjne wspomnienia. Oryginalny wystrój i smaczne dania sprawią, że Ci z Państwa, którzy nie mieli okazji odwiedzić malowniczych zakątków Italii zapragną to uczynić.
Zapraszamy do niezwykłej kulinarnej podróży w odległe rejony Półwyspu Apenińskiego. Będzie to również wędrówka w czasie dzięki tradycyjnym włoskim przepisom.
Restauracja Bacio istnieje od 1999 roku i nie przestaje zaskakiwać swych gości jakością serwowanych dań. Kulinarna tradycja rodzinna jest przekazywana z pokolenia na pokolenie i zobowiązuje do najlepszych standardów.
Aby wzmocnić Państwa doznania kulinarne nasz sommelier przygotował bogatą kartę win. Na szczególną uwagę zasługuje szeroki wybór Toskańskiego Chianti spod znaku czarnego koguta .
Nad całością czuwa nasz szef kuchni pochodzący ze słonecznego Neapolu Gianluca Bellere
-----------------------------------------------------
In the heart of Warsaw's, there is a restaurant Bacio, place where you will find unique traditional Italian cuisine. Charming, cozy interior goes perfectly with fine cuisines from different parts of Italy. People who have visited Italy, in Bacio will find the greatest memories from their holiday. The original decor and tasty dishes will make those of you who have not had the opportunity to visit the picturesque landscapes of Italy, for sure will start think to do this.
We invite you to an extraordinary culinary journey into the remote areas of the Apennine Peninsula. It also will be time travel thanks to traditional old Italian recipes.
Bacio Restaurant was established in 1999 and still is astonishing guests with the quality of the dishes, cooking is a family tradition passed down from generation to generation and obliges to keep highest standards.
To enhance the dining experience, our sommelier has prepared an extensive wine list. Particularly noteworthy is a wide selection of Tuscan Chianti under the sign of the black cock.
Everything is control by our exectutive chef form Napoli.
Gianoluca Benllere


Godziny otwarcia

Pon - Pt.: 12:00 - do ostatniego gościa
Sob. - Niedz.: 13:00 - do ostatniego gościa

Podstawowe menu

Zupy / Soups

Krem z porów i ziemniaków, z tatarem z kiszonego ogórka i wiórkami z boczku

Leek and potato cream with pickled cucumber and shredded bacon

14 zł


Przystawki / Starters

Bruschetta; pomidory z bazylią, masło czosnkowe, szynka parmeńska

Tomato and basil, garlic butter, prosciutto

15 zł


Wątróbki drobiowe w winie Marsala

Corn fed chicken livers in Marsala wine

27 zł

 

Klasyczne Carpaccio

Classic Carpacio

32 zł

 

Klasyczny tatar wołowy

Classic beef tartare

33 zł

 

Tatar ze świeżego norweskiego łososia z plastrami avocado

i  ikrą łososia norweskiego

Fresh Norwegian salmon tartare, avocado, salmon roe

35 zł

 

Krewetki Black Tiger duszone w maśle czosnkowym i białym winie

Black Tiger prawns stewed with garlic butter and white wine 

35 zł

 

Antipasti dla 2 osób: włoskie wędliny, sery, oliwki, karczochy,

kapary, suszone pomidory

Antipasti for 2: Italian cold cuts, cheeses, olives, artichoke, capers and

 sun dried tomatoes

55 zł

 

 

Sałatki / Salads

 

Domowa; sałaty, rucola, pomidorki cherry, parmezan

House; lettuce, rucola, cherry tomatoes, parmesan

19 zł

 

Grillowane i marynowane warzywa serwowane na  czterech rodzajach sałat

Grilled and marinated vegetable served on top four kinds of  lettuce

29 zł

 

Karmelizowane figi z szynką prosciutto i kozim serem

Caramelized figs with prosciutto ham  and goat cheese

33 zł 

 

Klasyczna sałatka Cezar z grillowaną piersią kurczaka i wiórkami bekonowymi

Classic Caesar salad with grilled breast of chicken and bacon dust

33 zł

 

Makarony / Pasta


Tagliatelle z suszonymi pomidorami, sezonowymi warzywami

i pestkami dyni

Tagliatelle with sun dried tomatoes, seasonal vegetables and pumpkin seeds

27 zł

 

Penne zapiekane z pomidorami, boczkiem i mozarellą

Penne baked with tomatoes, bacon and mozzarella

26 zł

 

Tagliatelle ze świeżym łososiem norweskim i zielonym pieprzem

Tagliatelle with fresh Norwegian salmon and green pepper

29 zł

 

Spaghetti zapiekane z kurczakiem i podgrzybkami w kremowym sosie

Spaghetti baked with chicken and forest mushrooms in creamy sauce

35 zł

 

Penne z polędwiczkami wieprzowymi w sosie truflowym

Penne with pork tenderloin in a truffle sauce

35 zł

 

Tagliatelle ze świeżym szpinakiem, krewetkami Black Tiger

i serem Gorgonzola

Tagliatelle with fresh spinach, Black Tiger prawns and gorgonzola

35 zł

 

Czarne taglioline z krewetkami i kalmarem w sosie

śmietanowo - imbirowo – sojowyz ostrą papryczką

Black taglioline with shrimps and calamari in ginger-soyacreamy sauce with Hot peppers

39 zł

 

Ryby / Fish

 

Risotto z łososiem, serem mascrapone i  jabłkami

Salmon risotto, mascarpone cheese and apples

39 zł

 

 

Smażony łosoś norweski z chrupiącą skórką na szparagach, w towarzystwie

ziemniaków z rozmarynem, polane  sosem z trawy cytrynowej i  limonki
Pan fried Norwegian Salmon with crispy skin on asparagus, potatoes with rosemary

 and lemon grass - lime sauce  

 

 55


 

Sandacz, w sosie grzybowym z zapiekanym brokułem i risotto z pesto

Roasted Zander with forest mushroom sauce, broccoli and pesto risotto

65 zł

 

Mięso i Drób / Meat and Poultry

 

Polędwiczki wieprzowe owijane boczkiem z kremowym sosem grzybowym,

gnocchi z parmezanem oraz warzywa z pieca

Bacon wrapped pork tenderloins with mushroom cream sauce, gnocchi with

parmesan cheese and oven baked vegetables

 

55 zł

 

Kaczka z żurawią, karmelizowanymi jabłkami i pomarańczami

serwowana z ziemniakami z rozmarynem

Roast duck with caramelized apples, oranges and cranberry chutney

 served with rosemary potatoes

65 zł

 

Stek z polędwicy serwowany z sosem z zielonego pieprzu i koniaku,

w towarzystwie pieczonych warzyw i  ziemniaków

Beef tenderloin steak  with green pepper and cognac sauce,

served with oven baked vegetables and potatoes

79 zł

  

Desery / Dessert

Tiramisu

17 zł

Panna Cotta

17 zł

Lody waniliowe z gorącymi jagodami

 Vanilla ice cream with blueberries

19 zł

 

Zapytaj Kelnera o deser dnia

Ask you water about the dessert of the day

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napoje

Herbata    7 PLN
Herbata Richmont smakowa   10 PLN
Expresso 9 PLN
Cappucino 12 PLN
Cafe Latte 13 PLN
Napoje zimne 7 PLN
Woda Filette 750 ml. 21 PLN
Woda 2 l. 15 PLN

Wino domowe Valpolicella / Soave

Rosso IGT Veronese / Bianco IGT Veronese

Kieliszek 150 ml - 14 PLN 0,5 litra - 30 PLN 1 litr - 55 PLN

 

Piwo

Żywiec   0,33 litra - 8 PLN / 0,5 litra - 10 PLN
 Heineken  0,33 litra - 10 PLN  / 0,5 litra 12 PLN

 


Alkohole

""

Wódka

Zestaw degustacyjny Chopina 4x20 ml 29 PLN
Wyborowa  40 ml 9 PLN
0,5 l 90 PLN
Chopin Rye  40 ml 9 PLN
0,5 l 90 PLN
Finlandia  40 ml 14 PLN
0,5 l 130 PLN
Belvedere  40 ml 17 PLN
0,5 l 190 PLN
Chopin Potato 40 ml 15 PLN
Chopin Wheat 40 ml 15 PLN
Chopin Młody Ziemniak 40 ml 25 PLN

 

Wódka smakowa

Żołądkowa Gorzka 40 ml 9 PLN
Dębowa Gold Cherry 40 ml 13 PLN
Miodula Prezydencka 40 ml 21 PLN
Krzeska 40 ml 25 PLN

Inne

Gin Gordon's 40 ml 11 PLN
Rum Bacardi 40 ml 15 PLN
Tequila Olmeca 40 ml 15 PLN

Brandy

Metaxa 5* 40 ml 16 PLN
Stock 84 40 ml 16 PLN

Whisky

J.Walker Red 40 ml 15 PLN
Ballentine's 40 ml 15 PLN
Jack Daniels 40 ml 17 PLN
J.Walker Black 40 ml 21 PLN
Chivas Regal 12 yrs 40 ml 21 PLN

Koniak

Hennessy v.s. 40 ml 25 PLN
Hennessy fine de cognac 40 ml 29 PLN
Hennessy x.o. 20 ml 36 PLN
Hennessy x.o. 40 ml 70 PLN

Likiery

Krupnik 40 ml 9 PLN
Chopin Wedel 40 ml 12 PLN
Limoncello 40 ml 15 PLN
Martini 80 ml   15 PLN
Jegermeister 40 ml 16 PLN
Bailey's   40 ml 16 PLN
Sambuca 40 ml 16 PLN
Campari   80 ml
17 PLN
Amaretto 40 ml 17 PLN
Fernet Branca 40 ml 18 PLN

Grappa

Vinnace Rosse 40 ml 18 PLN
Chianti 40 ml 24 PLN
Barrique 40 ml 29 PLN


Galeria zdjęć Miejsca

wejście
wejście
sala 1
sala 1
sala 2
sala 2
sala vip
sala vip
sala 1
sala 1

Oceny

Ocena ogólna: Ocena 1 Ocena 2 Ocena 3 Ocena 4 Ocena 5 Ocena 6 Ocena 7 Ocena 8 Ocena 9 Ocena 10 (0 ocen)

Jedzenie: Ocena 1 Ocena 2 Ocena 3 Ocena 4 Ocena 5 Ocena 6 Ocena 7 Ocena 8 Ocena 9 Ocena 10 (0 ocen) Obsługa: Ocena 1 Ocena 2 Ocena 3 Ocena 4 Ocena 5 Ocena 6 Ocena 7 Ocena 8 Ocena 9 Ocena 10 (0 ocen)
Wystrój: Ocena 1 Ocena 2 Ocena 3 Ocena 4 Ocena 5 Ocena 6 Ocena 7 Ocena 8 Ocena 9 Ocena 10 (0 ocen) Ceny: Ocena 1 Ocena 2 Ocena 3 Ocena 4 Ocena 5 Ocena 6 Ocena 7 Ocena 8 Ocena 9 Ocena 10 (0 ocen)
Atmosfera: Ocena 1 Ocena 2 Ocena 3 Ocena 4 Ocena 5 Ocena 6 Ocena 7 Ocena 8 Ocena 9 Ocena 10 (0 ocen) Lokalizacja: Ocena 1 Ocena 2 Ocena 3 Ocena 4 Ocena 5 Ocena 6 Ocena 7 Ocena 8 Ocena 9 Ocena 10 (0 ocen)

Kalendarz wydarzeń

Brak nadchodzących wydarzeń.

Galeria zdjęć bywalców

Nie dodano jeszcze żadnych zdjęć do tego Miejsca. Możesz dodać pierwszy:

Galeria filmów bywalców

Nie dodano jeszcze żadnych filmów do tego lokalu. Możesz dodać pierwszy:

Ostatnie wątki forum


Brak tematów na tym forum.

Ostatnio dołączyli

   
Nikt jeszcze nie dołączył do tego Miejsca.